Mirrodin block Draft
5 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Mirrodin block Draft
То е ясно че си нямам друга работа Покрай сглобяването на ЕДХ-то си разгледах старите карти от Миродин блока и Камигава. Има наистина много интересни неща. Повечето от вас не са играли тогава, то не че аз съм се чупил от много игра, но както и да е. Как ви се струва да направим и някъв такъв драфт? Повечето все са карти, които поне аз не съм виждал. Само да кажа - бустерите не си ги измислям, а ги гледам от програма. Слагам първия бустър, пък ако няма желащи, моля Векс да затрие темата в Обливиона :Д
Ох това Грубо събуждане много ми харесва Ще взема да пикна него
Ох това Грубо събуждане много ми харесва Ще взема да пикна него
archdevil- Брой мнения : 313
Местожителство : plovdiv
Re: Mirrodin block Draft
Импа, обвиъсли.
иначе може да взема и Skyreach Manta ако реша да правя сънбърст дек
иначе може да взема и Skyreach Manta ако реша да правя сънбърст дек
Dragonan- Брой мнения : 343
Ако трябва да сравняваме Импа и Уелпа, мисля че Уелпа е в по-изгодна позиция за пикване. Причината е една и е очевидна - Импа може да не нападш с него и да вкарваш по едно всеки път като го тапнеш. Докато Уелпа, ако няма какво да го спре, можеш да му надуеш Файърбрийдинга много сериозно и от него да заболи повече. Иначе и двете летят, и двете са за 4 мана, и двете са 2/2.
От Imp vs. Whelp, Whelp определено печели. + тва може да трейдне с боч, а Импа не.
Пиквам Tel-Jilad Justice обаче, щото е ремувал, щото дава да скрайна, щото е инстант и приятно ме вкарва в зеленото. Сега ако може да вляза в зелено- бяло с карта като Stasis Cocoon ще е супер яко.
Пиквам Tel-Jilad Justice обаче, щото е ремувал, щото дава да скрайна, щото е инстант и приятно ме вкарва в зеленото. Сега ако може да вляза в зелено- бяло с карта като Stasis Cocoon ще е супер яко.
Rator- Брой мнения : 690
Никога не съм драфтил тоя формат, нито съм гледал драфтове, нито даже знам картите, обаче майната му на всичко, взимам си Thought Courier, щото адски много обичам луутъри в лимитед и налазвам в синьото!
Winterchill- Брой мнения : 175
Tel-Jilad Justice бих пикнал. shatter + scry 2 ftw, в тоя формат с 80 % г/д артефакти.
Иначе looter-a и whelp-a и stasis cocoon всичките също стават за първи пик :Р
Иначе looter-a и whelp-a и stasis cocoon всичките също стават за първи пик :Р
Hex- Брой мнения : 248
Апостол - Rude Awakening
Янко - Cackling Imp
Бени - Tel-Jilad Justice
Киро - Thought Courier
Ги - Tel-Jilad Justice
NEXT :
Wow!Черничкото има много яки неща. Зелената змия също не е за изпускане, но сигурно ще се върне.Тва за 9 мана 5/5 ми се вижда супер бавно за финишър и мисля да го пропусна. По-скоро ще пикна Шътрд Дриймс за малко ърли гейм адвантидж или поне аз така си мисля
Янко - Cackling Imp
Бени - Tel-Jilad Justice
Киро - Thought Courier
Ги - Tel-Jilad Justice
NEXT :
Wow!Черничкото има много яки неща. Зелената змия също не е за изпускане, но сигурно ще се върне.Тва за 9 мана 5/5 ми се вижда супер бавно за финишър и мисля да го пропусна. По-скоро ще пикна Шътрд Дриймс за малко ърли гейм адвантидж или поне аз така си мисля
Пиквам BLind Creeper. И бих искал да си изкажа мнението за всички карти, които ми изглеждат pickable тук:
Tangle Asp не е хубав. Недейте се залъгвайте, това дори не е deathtouch.
Advanced hoverguard e 4 мана за 2/2 летялка и нищо повече.
Thought Courier е як и се чудих дали да не вляза в UG или GB, но второто като че ли ми харесва повече за тоя формат.
Serum Visions е яко също.
Lose Hope е много силно, но ситуационно и не работи винаги. Може да се ползва акто комбат трик обаче.
Blind Creeper е супер мощният бийтър. Ако го дропнеш на 2ри ход става много опасно. Инстанти ако ще каства най- малкото ще се размени с нещо и ще стане на Grizzly Bears, които са си pickable. Единствения начин да съква е ако противника изиграе 3 спела в неговия ход, но ако го направи така или иначе си загазил здраво...
Devour in Shadow - логиката ми е следната: Това е 2 черна и нямам възможност да го сплашна ако стане нещо интересно по- късно. Друго - Ако крийчъра е с над 3 TOughness съм много на загуба. Изглежда все едно крийчъра ме е ударил веднъж преди да го убия - в което противника е на печалба, понеже пак е карта за карта, само че аз съм наточен. Такъв тип ремувал не ме кефи изобщо и в предвид силата на Blind Creeper просто колкото и да не ми е кеф да пасвам ремували взимам червея.
Bringer-a няма кво да го коментирам, няма да може да с кастне. Shattered Dreams ми е малко meh.
Пиквам Blind Creepr.
Tangle Asp не е хубав. Недейте се залъгвайте, това дори не е deathtouch.
Advanced hoverguard e 4 мана за 2/2 летялка и нищо повече.
Thought Courier е як и се чудих дали да не вляза в UG или GB, но второто като че ли ми харесва повече за тоя формат.
Serum Visions е яко също.
Lose Hope е много силно, но ситуационно и не работи винаги. Може да се ползва акто комбат трик обаче.
Blind Creeper е супер мощният бийтър. Ако го дропнеш на 2ри ход става много опасно. Инстанти ако ще каства най- малкото ще се размени с нещо и ще стане на Grizzly Bears, които са си pickable. Единствения начин да съква е ако противника изиграе 3 спела в неговия ход, но ако го направи така или иначе си загазил здраво...
Devour in Shadow - логиката ми е следната: Това е 2 черна и нямам възможност да го сплашна ако стане нещо интересно по- късно. Друго - Ако крийчъра е с над 3 TOughness съм много на загуба. Изглежда все едно крийчъра ме е ударил веднъж преди да го убия - в което противника е на печалба, понеже пак е карта за карта, само че аз съм наточен. Такъв тип ремувал не ме кефи изобщо и в предвид силата на Blind Creeper просто колкото и да не ми е кеф да пасвам ремували взимам червея.
Bringer-a няма кво да го коментирам, няма да може да с кастне. Shattered Dreams ми е малко meh.
Пиквам Blind Creepr.
Бих взел Devour in Shadow, мързи ме да обяснявам, главно да не е 100% същото като Бени
Оффф аре следете го тоя форум като участвате в тея игри, на обяд веднъж проверка, вечерта проверка и всичко ще е екстра.
Пиквайте, че изнемогвам за третия бустер майнааа
Пиквайте, че изнемогвам за третия бустер майнааа
Дропвам от тука щото няма да имам време тея дни да играя да не ви бавя..
Winterchill- Брой мнения : 175
Апостол - Rude Awakening, Shattered Dreams
Янко - Cackling Imp, Advanced Hoverguard
Бени - Tel-Jilad Justice, Blind Creeper
Ги - Tel-Jilad Justice, Devour in Shadow
Единственото, което има смисъл да пикна в момента е Мир сервитьор. 1/1 за 1 а и имам шансове да събера още такива по-нататък. Понеже съм в зелено и черно вече Ferocious Charge и Vicious Betrayal не ме кефят особено. Другите артефакти са ми малко скъпички като за начало. Следващия моля
Янко - Cackling Imp, Advanced Hoverguard
Бени - Tel-Jilad Justice, Blind Creeper
Ги - Tel-Jilad Justice, Devour in Shadow
Единственото, което има смисъл да пикна в момента е Мир сервитьор. 1/1 за 1 а и имам шансове да събера още такива по-нататък. Понеже съм в зелено и черно вече Ferocious Charge и Vicious Betrayal не ме кефят особено. Другите артефакти са ми малко скъпички като за начало. Следващия моля
Ferocious Charge - супер много ме кефи. СЛед като се ползва за ремувал ти дава и scry, перфектно.
Ferocious Charge - obviously awesome
Апостол - Rude Awakening, Shattered Dreams,Myr Servitor
Янко - Cackling Imp, Advanced Hoverguard,Myr Quadropod
Бени - Tel-Jilad Justice, Blind Creeper, Ferocious Charge
Ги - Tel-Jilad Justice, Devour in Shadow, Ferocious Charge
Аз пак ще гепна Шатърд дриймс по простата причина че в блока има много артефакти, струва 1 мана и в началото на играта, а и не само може да е много полезно хем да знаеш кво има опонента, хем да му махнеш някоя заплаха
Янко - Cackling Imp, Advanced Hoverguard,Myr Quadropod
Бени - Tel-Jilad Justice, Blind Creeper, Ferocious Charge
Ги - Tel-Jilad Justice, Devour in Shadow, Ferocious Charge
Аз пак ще гепна Шатърд дриймс по простата причина че в блока има много артефакти, струва 1 мана и в началото на играта, а и не само може да е много полезно хем да знаеш кво има опонента, хем да му махнеш някоя заплаха
Suntouched Myr - вече ми трябва няква креатура, без бийтъри не става :Р
Ги и ти си един идиот.. тоя Suntouched Myr можеш да го направиш 2/2 в най- добрия случай на 3ти ход. Трябва да си омега лъкер за да сплашваш трети цвят и да изкараш от всяка мана на трети ход. Виж - Battered Golem си е перфектно.
Аз трябва да кажа, че това е адски трудния бустер. Мисля м/у SPiked Collar, Horned Helm и Battered Golem.
SPiked COllar превръща всеки крийър в супер звяр - First Strike ми е любимото абилити на лимитед редом с unblockable/flying и адски много ме кефи.
Horned Helm дава +1/+1 за 1 мана. Не е скъп изобщо а и може да е комбат трик за невнимаващи играчи. В смисъл добра карта е. В лимитед обикновено се бият 2/3 3/2 2/2та в началото и нещо което те бута 1 ниво напред прави крийчъра общо взето unblockable. Trample не е за изпускане също.
Ноо, пиквам си Battered Golem. 3 mana за 3/2 е окей и голема ме кефи. Няма да седи дълга тапнат така че това не е проблем.
Аз трябва да кажа, че това е адски трудния бустер. Мисля м/у SPiked Collar, Horned Helm и Battered Golem.
SPiked COllar превръща всеки крийър в супер звяр - First Strike ми е любимото абилити на лимитед редом с unblockable/flying и адски много ме кефи.
Horned Helm дава +1/+1 за 1 мана. Не е скъп изобщо а и може да е комбат трик за невнимаващи играчи. В смисъл добра карта е. В лимитед обикновено се бият 2/3 3/2 2/2та в началото и нещо което те бута 1 ниво напред прави крийчъра общо взето unblockable. Trample не е за изпускане също.
Ноо, пиквам си Battered Golem. 3 mana за 3/2 е окей и голема ме кефи. Няма да седи дълга тапнат така че това не е проблем.
Мдам, Голема е много добър. И аз се чудех дали да не го пикна. Екуипмънтите също не са лоши, но предпочетох римувъла, щото с него в ръката мога да ти махна Голема още в началото
не ми се вярва да падат толкова много артефакти в игра че голема да е полезен(да, знам за кой сет става въпрос, пак няма достатъчно артефакти)
иначе взимам Collar-а, червеното е хубав сплаш като гледам какви карти има.
иначе взимам Collar-а, червеното е хубав сплаш като гледам какви карти има.
Апостол - Rude Awakening, Shattered Dreams x2,Myr Servitor
Янко - Cackling Imp, Advanced Hoverguard,Myr Quadropod, Sparring Collar
Бени - Tel-Jilad Justice, Blind Creeper, Ferocious Charge, Battered Golem
Ги - Tel-Jilad Justice, Devour in Shadow, Ferocious Charge,Suntouched Myr
Понеже съм в черно-зелено мисля да пикна Dawn's Reflection. На по-късен етап с още малко подони многоцветки, може да пикна и нещо трудно за изиграване като Door to Nothingness
Янко - Cackling Imp, Advanced Hoverguard,Myr Quadropod, Sparring Collar
Бени - Tel-Jilad Justice, Blind Creeper, Ferocious Charge, Battered Golem
Ги - Tel-Jilad Justice, Devour in Shadow, Ferocious Charge,Suntouched Myr
Понеже съм в черно-зелено мисля да пикна Dawn's Reflection. На по-късен етап с още малко подони многоцветки, може да пикна и нещо трудно за изиграване като Door to Nothingness
и аз взимам Dawn's Reflection, тази карта е страхотна и технически си струва само 2 мана, ако имаш 5 или повече земи.
Door to Nothingness ми прилича на нещо излязло от Yu-Gi-Oh
Door to Nothingness ми прилича на нещо излязло от Yu-Gi-Oh
Ferocious Charge Again. Добре че поне има 1 смислена карта в бустерите.
Пиквайте момчета мана рампа за лимитед, пиквайте...
Пиквайте момчета мана рампа за лимитед, пиквайте...
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Kamigawa block draft
» Draft AVR-AVR-AVR 24.06.12
» MTG Draft 29/05/11
» Draft RTR-RTR-RTR 21.10.12
» Draft ISD-ISD-ISD 09.10
» Draft AVR-AVR-AVR 24.06.12
» MTG Draft 29/05/11
» Draft RTR-RTR-RTR 21.10.12
» Draft ISD-ISD-ISD 09.10