Plovdiv MTG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

The Draft Game

+4
Dragonan
Winterchill
Baron Hellequin
archdevil
8 posters

Страница 3 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

The Draft Game - Page 3 Empty Re: The Draft Game

Писане by deamonhunter Нед Ное 20, 2011 6:14 pm

Първо се извинявам за забавянето.

Второ - пиквам Blazing torch поради следните няколко причини: Torch-а e 1 дроп colorless...! Според наблюденията ми Torch-а и Traveler's Amulet са едни от най-добрите first turn drop-ове в Innistrad. Торча е малко conditional removal, но не чак много - все ще се намери creature-на, който да го закача. Торча убива доста от досадните летящи създания в Innistrad и е изключително, ама изключително важно в limited/sealed да не се изпускат drop-ове. Знам че казах, че doomed traveler-а се обича с Flakenrath Noble, но скромните ми наблюдения сочат, че doomed traveler се пасва повече от колкото torcha (много съм наблюдателен днес Smile ) .

Трето - Бернар е прав, че е много важно да имаш контрол над играта, но уви това можеш да го постигнеш най-лесно в constructed. На prerelease пак може да ти се получи, ако отвориш готини бустери, но на draft - трудно - прекалено много хора пикват removal щото знаят, че е яко Smile . В limited/sealed по-важно е друго да можеш да оказваш постоянно pressure върху борда, да имаш добре структурирана мана крива, която да ти дава възможност да не пропускаш дроп.

Четвърто - много ми харесват дискусиите, които се заформят. Така всеки споделя впечатления и всички имаме по-добър поглед върху стратегиите за драфтене Smile
deamonhunter
deamonhunter

Брой мнения : 41

Върнете се в началото Go down

Писане by archdevil Нед Ное 20, 2011 6:41 pm

Айде няма да ви мъча повече!Киро явно пак ще наваксва Smile
Апостол - Falkenrath Noble, Brain Weevil,Fiend Hunter, Midnight Haunting, Silverchase Fox
Пецата - Dead Wight, Fiend Hunter, Village Bell-ringer, Silverchase Fox, Blazing Torch
Киро - Into the Maw of Hell, Ashmouth Hound, Makeshift Mauler, Makeshift Mauler
Янко - Battleground Geist, Rebuke, Doomed Traveler, Moon Heron, Makeshift Mauler
Генади -Falkenrath Noble,Fiend Hunter, Midnight Haunting, Silverchase Fox, Blazing Torch
Бени - Dead Weight, Rebuke,Midnight Haunting, Silverchase Fox, Blazing Torch
The Draft Game - Page 3 Typhoid_RatsThe Draft Game - Page 3 Travel_PreparationsThe Draft Game - Page 3 IslandThe Draft Game - Page 3 Elder_CatharThe Draft Game - Page 3 Spectral_FlightThe Draft Game - Page 3 Moment_of_HeroismThe Draft Game - Page 3 Forbidden_AlchemyThe Draft Game - Page 3 Ghoulcallers_BellThe Draft Game - Page 3 Inquisitors_FlailThe Draft Game - Page 3 Stromkirk_Patrol
Тук колебанието ми е между Патрула и Плъха. Но плъха си е уан дроп със деттъч и би бил доста по-успешен. Ако патрула летеше щеше да е много добре. Върколака на опонента ще се замисли малко преди да нападне с плъха на полето Smile Така че избирам готиния плъх Smile Айде да ви видя сега Smile
archdevil
archdevil

Брой мнения : 313
Местожителство : plovdiv

Писане by Rator Нед Ное 20, 2011 8:43 pm

Колебаех се м/у Moment of heroism и Elder Cathar.

Гледайки сега какъв дек заформям май направих грешка с ребюк и fiend hunter. Трябваше да пикна Fiend Hunter, за което сега съжалявам, но по- добре че сгреших и си взех поука, отколкото на истински драфт да стане тъпня. Та - пиквам Elder Cathar, макар че имам чувството че combat trick-a е шефчето тук. Не ми харесва тоя Cathar, но всеки път като играя срещу такъв, а и ако сложат 2 на полето е отврат, ми става много неприятно и си викам, че не може да е толкова зле колкото си мисля. Обичам комбат триковете и ако ще нищо вече да не е като Giant Growth, 2 мана за +2/+2 и LIFELINK е супер.

Но пиквам Cathar-a.
Rator
Rator

Брой мнения : 690

Писане by Winterchill Нед Ное 20, 2011 9:24 pm

Into the Maw of Hell, щото вече съм си взел един пък и самата карта ме кефи от предния буустър.
От този взимам Forbidden Alchemy и явно ще сплашвам черно, щото картата си заслужава!
Winterchill
Winterchill

Брой мнения : 175

Писане by Dragonan Пон Ное 21, 2011 7:32 am

Мишки!!!!!!!!!!!!!!!!!11 oh wait не играя черно ; (

взимам Elder Cathar защото той си е две в едно: cump blocker/Removal Target + бъф за друг кричър(дори и да не е хюман).
като цяло се колебаех между Spectral Flight, Forbidden Alchemy, Inq. Flail и тоя. но Forbidden Alchemy не ми върши толкова голяма работа, Double Damage не ми изглежда привлекателно много защото кричърите ми са с малко Power и и едно +2/+2 ми върши по-добра работа. накрая остана само Spectral Flight и Cathar-а и мисля че направих правилния избор.
Dragonan
Dragonan

Брой мнения : 343

Писане by deamonhunter Пон Ное 21, 2011 9:01 pm

Typhoid Rats. Силен първи дроп и много добре се комбинира с един друг common, който обикновенно остава за 12-13 пик - Skeletal grimace.

Последната промяна е направена от deamonhunter на Вто Ное 22, 2011 8:44 am; мнението е било променяно общо 1 път
deamonhunter
deamonhunter

Писане by Dragonan Вто Ное 22, 2011 12:13 am

deamonhunter написа:Typhoid Rats. Силен първи дроп и много добре се комбинира с един друг common, който обикновенно остава за 12-13 пил - Skeletal grimace.

Twisted Evil
Dragonan
Dragonan

Писане by Rator Вто Ное 22, 2011 12:10 pm

/facepalm за тъпия плъшок...
Rator
Rator

Писане by archdevil Вто Ное 22, 2011 12:12 pm

Пецата ми се губи, но ще наваксва.
Апостол - Falkenrath Noble, Brain Weevil,Typhoid Rats, Fiend Hunter, Midnight Haunting, Silverchase Fox,
Пецата - Dead Wight, Fiend Hunter, Village Bell-ringer, Silverchase Fox, Blazing Torch
Киро - Into the Maw of Hell x2, Ashmouth Hound, Makeshift Mauler, Makeshift Mauler,Forbidden Alchemy
Янко - Battleground Geist, Moon Heron, Makeshift Mauler, Rebuke, Doomed Traveler,Elder Cathar,
Генади -Falkenrath Noble, Typhoid Rats,Fiend Hunter, Midnight Haunting, Silverchase Fox, Blazing Torch
Бени - Dead Weight, Rebuke,Midnight Haunting, Silverchase Fox, Elder Cathar,, Blazing Torch
Next booster:
The Draft Game - Page 3 MoonmistThe Draft Game - Page 3 SwampThe Draft Game - Page 3 Rangers_GuileThe Draft Game - Page 3 Selfless_CatharThe Draft Game - Page 3 Crossway_VampireThe Draft Game - Page 3 Maw_of_the_MireThe Draft Game - Page 3 Traitorous_BloodThe Draft Game - Page 3 Demonmail_HauberkThe Draft Game - Page 3 Silver_Inlaid_Dagger
Голямо мислене му хвърлих. Имам няколко опции в този бустър - 2 артефакта, едно черно и едно бяло. Черната карта е за много мана и не виждам особен смисъл от нея при наличието на Ghost Quarter в сета. Катара е много съблазнителен - 1 дроп 1/1 и може да напомпа другите до края на хода с по още едно ако се наложи. Обаче като се има предвид, че драфта не е много агро с тоя сет мога да мина и без този уан дроп. Имам си плъх с деттъч афтър ол. Ще взема камата поради следните причини - няма много артефакт хейт, евтина е - влиза за 1 и се екуипва за 2. Мога да я сложа както на мишките, така и на увъла за повече болка. А с Файнд хънтъра много добре ще се заобичат Smile Лисица въоръжена с кинжал?? Що да не Smile Това е Меджик все пак Smile И спиритите от миднайт хоунтинг също могат да я използват. Поради тези причини мисля, че е по-добрия избор за момента.
Действайте Smile
archdevil
archdevil

Писане by Rator Вто Ное 22, 2011 12:14 pm

SIlver- Inhalid Dagger.
Rator
Rator

Писане by deamonhunter Вто Ное 22, 2011 12:18 pm

Две мнения няма - Silver-Inlaid Dagger. Много сериозно бъфва creature-ите и като се закачи на летялка или недай-си-боже на invisible stalker - става умопомрачителен. А и е collorless first turn drop!

@Бернар - моля те аргументирай се като правиш коментар, ако не ти е проблем (визирам /facepalm-а ти за плъха Smile )
deamonhunter
deamonhunter

Писане by Rator Вто Ное 22, 2011 12:34 pm

Защото плъшока е боклук. Не върши нищо.

Мислите си, че като има deathtouch => равно на unblockable, никой не иска да го размени за нещо. Или пък е removal on a stick.

Еми не е нито едното нито другото.
Тука няма bloodthirst, гоблин дето се тапва за 1 по плеър беше яко заради bloodthust-a. Тука като дойде време единия от двамата играчи бива ПРЕГАЗЕН или с от голям адвантидж на другия или с летене. Плъха само ще забави победата на противника, той е загубена карта според мен дори да бие по 1 на ход... А като го екипирате с нещо инвестирате допълнителна мана, което примерно ще го доведе до 3/1 или 3/2 за 3 мана е същото (по- зле е всъщност) от направо 3 мана 2/3 или 3/2. Тогава той ще трейдне с чужд крийчър поради простата причина че вече power-a му е по- висок.

1/1та за 1 мана трябва да имат УНИКАЛНИТЕ ефекти за да си струват в лимитед. Харесвам Flying и Unblockable с екуип, защото тогава или гълтат ремувал на противника или гълтат играта.

Писнало ми е да гледам хора да пикват 1/1та, Особено пък оная елфка с голямото бедро и хекспрууф-а. Или някви други рандом глупости...
Rator
Rator

Писане by deamonhunter Вто Ное 22, 2011 12:45 pm

@Беранар

Добре - тава е нещо друго. Аргументите са ти напълно валидни. Но не пропускай следните неща. Ако свалиш мишката на първи ход и от там има празен ход - удряш за едно, което е малко но си напред с едно. Ако мишката влезе в разгара на играта остава за blocker и то не лош блокър - вярно е може да изяде removal, но тогава е карта за карта. Както някой по-горе каза мишката спира върколаците много успешно, ако не изяде burn-а, и тогава пак е карта за карта. Но в общия слушай мишката може да ти спечели един ход поне, понякога хората ги е страх да атакуват през deathtouch пък макар и да е карта за карта. И идва и момента със синергията ѝ със Skeletal Grimace - тогава вече е наистина страшно. Smile Това пък са моите аргументи, които произлизат пряко от наблюденията ми на последните два драфта.
deamonhunter
deamonhunter

Писане by archdevil Вто Ное 22, 2011 12:47 pm

Ако беше 1/1 ванила изобщо нямаше да му обърна внимание. Деттъча си е бизнес - при това сириъс бизнес Smile Ърли дроп. Представи си следната ситуация - опонента играе върколаци и вади Реклес Уейф. Дали ще нападне според теб? Дори и да си трансформне някой върколак и да стане 5/5 мисля че си заслужава трейда за 1/1 Smile
archdevil
archdevil

Писане by Dragonan Вто Ное 22, 2011 2:42 pm

след тия приказки дето ги удари за ремувъла не виждам как се самоконтрираш и казваш че deathtouch било тъп ефект. или просто "Destroy Target Non-Flying Creature" за едно мана е тъпо? и какво коментираш екипацията като много ясно се каза че само Skeletal Grimace ще се комбинира с него, Deathtouch + Regenerate = win.

взимам Silver-Inlad Dagger
Dragonan
Dragonan

Писане by Rator Вто Ное 22, 2011 5:11 pm

Генади както винаги, изразяваш пълно и аргументирано мнение. Прави ми кеф да следя аргументите ти при пикване на карти, но макар и напълно вярно, за мен не е достатъчно за да пикна такова нещо на драфт, не и на ранен пик, пък дори и на късен, надали бих го играл.
Второто е, че ако тая мишка изяде ремувал, особено в тоя стандарт с много оскъден ремувал, контролера й е на АДСКАТА печалба. Честно.
Варианта е или да трейдне с крийчър
Или
да се мине през нея с first strike wolf, s flying, unblockable, regenerate.
И докато мишката наистина държи at bay противниковия борд, все пак противника ще намери начин да мине безнаказано и когато това стане, контролера на мишката ще е с карта назад, защото мишката тогава няма да му свърши работа. Незнам дали разбираш какво имам в предвид - мишката все пак е само 1/1 и когато противника сложи какъвто и да е крийчър с повече от 1 power, контролера й трябва да я държи в защита. Защото ще си разменят демидж 1 за 2, 1 за 2... и колкото и да е ударила (макс 2 пъти) няма да навакса.

Бих одобрил пикване на мишки, даже повече от 1-2, ако в началото отвориш нещо скъпо и след това забиеш повечко лейт гейм неща. Примерно нещо синьо, нещо летящо и здраво, 1-2 алхимии (защото те са си мн добри като карта). В такъв случай дори рандом GRizzly Bears би ти набил 4-6 демидж и 1 черна мана би платил за да размениш с всеки крийчър! Т.е все пак трябва да има някаква синергия и идея, когато пиквате мишката. Вярно е, че с гримасата е готина, но аз самият принципно не играя със синергии в лимитед, защото не обичам да се позовавам на шанса, ако мога да го контролирам. Т.е маджик си е игра на шанс и това дали ще ти дойдат картите, нищо против, но това което сам мога да контролирам (мана база, бройка карти и т.н) предпочитам да е максимално консистентно.

ПП: Мисля, че тея разговори относно картите са адски полезни и ако продължаваме в тоя дух може и да дигнем левел скоро време Very Happy Very Happy
Rator
Rator

Писане by deamonhunter Вто Ное 22, 2011 5:32 pm

@Бернар

Равдам се че ти допадат разговорите и се включваш изключително активно в тях. Съгласен съм с всичките ти аргументи до момента, нека да кажа още нещо в защита на мишката. В конкретни момент ставаше въпрос за избор между нея и Elder cathar. За да е смислен пик катара трябва да има друг human в игра (не виждам +1/+1 counter-а като сериозна заплаха) и да може да блокира, защото обективно погледнато, ако Cathar-а атакува ще пусна 2 dmg, ако може да ми скофти настроените като пусне 2 +1/+1 counter-а някъде след като го убия, докато не успея да се разправя с другите creature-и. Някак си виждам и катара и мишката взаимно заменяеми, но мишката е 2 мана по евтина...

Мисля, че гледните ни точки по въпроса се изясниха... поне до някъде.

Нека да оставим дискусиите за следващия пик... Така че ако може следващия пик, Апостоле!
deamonhunter
deamonhunter

Писане by Baron Hellequin Вто Ное 22, 2011 6:16 pm

Тука взимам Дагера, а на предното (Мерси на Тольо задето не ме изчака) съм взел Moment of Heroism.
Baron Hellequin
Baron Hellequin

Брой мнения : 514

Писане by Winterchill Вто Ное 22, 2011 6:39 pm

Edit: Взимам вампира, не го видях в тоя буустър и написах глупости преди малко. 3 мана 3/2 е достатъчно добре като тяло и не веднъж съм пребивал разни хора с подобни ванила крийчъри. На всичкото отгоре за ся имам само един Ashmound Hound като нормален крийчър (такъв който не иска специален енейбъл) и определено ще помогне.

Малко да добавя за плъшока в лимитед към Бени и Генади. Тоя тип никой реално не иска да го играе (говоря за нормални ситуации). В смисъл че 1/1 за 1 мана deathtouch-a му нищо не е. Ноо на последния драфт го играх и бях супер доволен от него. Истината е че тая мишка е един от най-добрите дефанзивни крийчъри за по-малко от 3 мана и ако си завъртял хубав late-game дек е едно от по-добрите неща които можеш да правиш с маната си на първите ходове. Curve-a мишка, deranged assistant (мишката трейдва с рандъм 2/2 ) и после Makeshift Mauler примерно е един от най-силните в тоя формат (не включвам реъри умишлено)
Winterchill
Winterchill

Писане by Rator Сря Ное 23, 2011 1:07 pm

@Киро:
Това, което каза, го споменах в малко- по различен начин. Само че първи пикваш mauler-ите и после мишките, щото ако някой отива с нагласата че ще вземе миши и след това ще получи хубави крийчъри като mauler-и жестоко ще сгафи ->
Rator написа:Бих одобрил пикване на мишки, даже повече от 1-2, ако в началото отвориш нещо скъпо и след това забиеш повечко лейт гейм неща. Примерно нещо синьо, нещо летящо и здраво, 1-2 алхимии (защото те са си мн добри като карта). В такъв случай дори рандом GRizzly Bears би ти набил 4-6 демидж и 1 черна мана би платил за да размениш с всеки крийчър! Т.е все пак трябва да има някаква синергия и идея, когато пиквате мишката.
Rator
Rator

Писане by archdevil Сря Ное 23, 2011 2:23 pm

Сори Пеца ама много се замота, а нямам намерение едни драфт да го влачим два месеца Smile
Ето дережето и съответно нов бустер и нови теми за размисъл, спор, конструктивна критика и безмислено заяждане :Д
Апостол - Falkenrath Noble, Brain Weevil,Typhoid Rats, Fiend Hunter, Midnight Haunting, Silverchase Fox, Silver-Inlaid Dagger
Пецата - Dead Wight, Fiend Hunter, Village Bell-ringer, Silverchase Fox, Moment of Heroism, Blazing Torch, Silver-Inlaid Dagger
Киро - Into the Maw of Hell x2, Ashmouth Hound, Crossway Vampire, Makeshift Mauler x2,Forbidden Alchemy
Янко - Battleground Geist, Moon Heron, Makeshift Mauler, Rebuke, Doomed Traveler,Elder Cathar,Silver-Inlaid Dagger
Генади -Falkenrath Noble, Typhoid Rats,Fiend Hunter, Midnight Haunting, Silverchase Fox, Blazing Torch, Silver-Inlaid Dagger
Бени - Dead Weight, Rebuke,Midnight Haunting, Silverchase Fox, Elder Cathar,, Blazing Torch, Silver-Inlaid Dagger
The Draft Game - Page 3 Night_TerrorsThe Draft Game - Page 3 Selfless_CatharThe Draft Game - Page 3 IslandThe Draft Game - Page 3 MulchThe Draft Game - Page 3 Traitorous_BloodThe Draft Game - Page 3 Cobbled_WingsThe Draft Game - Page 3 Runic_RepetitionThe Draft Game - Page 3 Spider_Spawning
В моите цветове са единствено Катара, Найт Терърс и Крилцата. Дискарда не е лош, но идва чак на трети ход. Катара също не е лош, но предпочитам да взема крилцата. Дават ивейжън, евтини са и в действителност са ми ги играли на драфт и работят. Файнд Хънтъра с тези крилца става по-страшен Smile Мишока и уивъла също. Хайде да видим вие какво харесахте Smile
archdevil
archdevil

Писане by Rator Сря Ное 23, 2011 2:32 pm

Cobbled Wings - яки са, пък и няма кво друго да пикна.
Rator
Rator

Писане by deamonhunter Сря Ное 23, 2011 2:43 pm

Hate-pick-вам Spider Spawning - не е истина просто колко главоболия може да донесе тая карта в правилния дек в sealed/limited. Не ми се играе срещу нея в никой случай! Не забравяйте, че като очевидно нямате смислени пикове можете да развалите стратегиите на някой от останалите играчи когато ви се отдаде подобна възможност, което също е плюс. Не ми пука особенно, че съм дал възможност на някой от следващите играчи да даде flying на 2-3 creature-a, толкова колкото щеше да ми пука, че съм pass-нал потенциaлна армия от spider-и с reach!
deamonhunter
deamonhunter

Писане by Winterchill Сря Ное 23, 2011 2:46 pm

+1 за Генади, взимам Spider Spawning-a. Останалите карти в буустъра не са нищо особено
Winterchill
Winterchill

Писане by Rator Сря Ное 23, 2011 2:49 pm

КАК ЩЕ НЕ СА Е, А ТОЯ ISLAND НЕ ГО ЛИ ВИЖДАШ!!!!?!?!?
....
...
..
нищо особено, серсем майна..
Rator
Rator

Писане by Sponsored content

Sponsored content