The Draft Game
+4
Dragonan
Winterchill
Baron Hellequin
archdevil
8 posters
Страница 1 от 6
Страница 1 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
The Draft Game
Поради излишък на свободно време, липса на робота и на желание, реших че може да си направим един драфт във форума. Идеята е следната, аз започвам да давам съдържанието на бустерите, вие си пиквате карта и обяснявате защо сте избрали именно нея. Накрая всеки си прави дек с това което е издрафтил и сравняваме коя версия е по-добра.
Ето първия бустър, първи пик:
Точно тоя бустър ми се вижда много гаден за драфтене. Митика не ми се връзва много за драфт и като цяло не ме кефи и бих го пропуснал.Понеже още не е много ясно какво ще играя имам няколко опции - Синия Гайст, Черния вампир, дед уейт, форбидън алкеми и тинк туайс. Последните 3 е много вероятно да се върнат или поне да се докопам до тях по-късно в драфта. Голямата чуденка е между Гайста и Вампира. Аз бих взел вампира! А вие????
Ето първия бустър, първи пик:
Точно тоя бустър ми се вижда много гаден за драфтене. Митика не ми се връзва много за драфт и като цяло не ме кефи и бих го пропуснал.Понеже още не е много ясно какво ще играя имам няколко опции - Синия Гайст, Черния вампир, дед уейт, форбидън алкеми и тинк туайс. Последните 3 е много вероятно да се върнат или поне да се докопам до тях по-късно в драфта. Голямата чуденка е между Гайста и Вампира. Аз бих взел вампира! А вие????
archdevil- Брой мнения : 313
Местожителство : plovdiv
Re: The Draft Game
Аз бих взел DFC-то, Тольо. Само дето го няма. И, Dead Weight, защото е евтин енчантмънт който кара бочовете да стават по-малки и убива по-малки неща.
Baron Hellequin- Брой мнения : 514
Into The Maw of Hell за мене и то без колебание -> няколко карти в буустъра са на един Power level, обаче тва е единствената играема червена карта в буустъра и е римувал на всичкото отгоре. Малко е скъпичко обаче 13 дмг си е 13 дмг. Другия човек след мен червена карта няма да си хареса от тоя буустър и ако продълавам да му спирам останалото червено до края на буустъра най-вероятно ще го откажа от идеята да е в тоя цвят и ще се уредя с някое хубавичко червено-черно или синьо-червено.
Winterchill- Брой мнения : 175
OK - до тук имаме 3 напълно различни мнения Хайде пичове - давайте и вие
Battleground Gheist
главно щото е средно дебел и никой не пиква спирити (мое да се направи theme deck) а и вече взеха хубавия ремувал и другия добър флайър.
ПП няма да е зле в първия пост да пише и кои карти са пикнати вече, че на 12-13 пик е малко трудно да следиш цялата тема за кое е останало.
главно щото е средно дебел и никой не пиква спирити (мое да се направи theme deck) а и вече взеха хубавия ремувал и другия добър флайър.
ПП няма да е зле в първия пост да пише и кои карти са пикнати вече, че на 12-13 пик е малко трудно да следиш цялата тема за кое е останало.
Dragonan- Брой мнения : 343
Falkenrath Noble - причините са 4:
1. Лети
2. Лесно се splash-ва (дори да се окаже, че в следващите пикове черното не е вариант)
3. Абилитито му е силно за limited - creaturе-и така или иначе умират и ако тоя пич е в игра и гледа - опонента си взима 1 life, което не е много, но отгоре на това аз gain-вам 1 кръв, което вече е нещо. Доста болно става с един doomed traveler на полето...
4. Дори да го disable-нат с Claustrophobia или Bonds of faith - абилитито му важи. Ако си отнесе dead weight-a, който съм пас-нал или някой друг removal spell - шанс карта за карта, но ако е в игра е досаден дори да му се налжи да блокира Moon heron
P.S.: Апостоле, много добра идея!
1. Лети
2. Лесно се splash-ва (дори да се окаже, че в следващите пикове черното не е вариант)
3. Абилитито му е силно за limited - creaturе-и така или иначе умират и ако тоя пич е в игра и гледа - опонента си взима 1 life, което не е много, но отгоре на това аз gain-вам 1 кръв, което вече е нещо. Доста болно става с един doomed traveler на полето...
4. Дори да го disable-нат с Claustrophobia или Bonds of faith - абилитито му важи. Ако си отнесе dead weight-a, който съм пас-нал или някой друг removal spell - шанс карта за карта, но ако е в игра е досаден дори да му се налжи да блокира Moon heron
P.S.: Апостоле, много добра идея!
deamonhunter- Брой мнения : 41
Noble-а вече е пикнат от Апостол, FYI
Няма значение. Всеки е свободен да пиква каквото иска. Идеята е да даваме аргументи защо бихме избрали тая или оная карта и накрая да сравняваме дековете. Щото до 5ти пик може да избираме еднакво, ама после идеите ни да са съвсем различни един от друг
Момчета, време е за втори пик. До момента изборите са следните:
Апостол - Falkenrath Noble
Пецата - Dead Wight
Киро - Into the Maw of Hell
Янко - Battleground Geist
Генади - Falkenrath Noble
Ето и новите карти за пикване:
Все още трудно се ориентирам какво точно ще играя. Но като гледам май ще завивам към бялото. Голямото чудене е дали Rebuke или Fiend Hunter-a. Мисля че шансовете на Rebuke да се върне са по-големи от тези на Хънтъра, така че ще предпочета него. В интерес на истината черно-бялото мн добре се връзват и мисля, че на драфта батко ви Векс успя да го докаже Очаквам да направите своя избор
Апостол - Falkenrath Noble
Пецата - Dead Wight
Киро - Into the Maw of Hell
Янко - Battleground Geist
Генади - Falkenrath Noble
Ето и новите карти за пикване:
Все още трудно се ориентирам какво точно ще играя. Но като гледам май ще завивам към бялото. Голямото чудене е дали Rebuke или Fiend Hunter-a. Мисля че шансовете на Rebuke да се върне са по-големи от тези на Хънтъра, така че ще предпочета него. В интерес на истината черно-бялото мн добре се връзват и мисля, че на драфта батко ви Векс успя да го докаже Очаквам да направите своя избор
Аз много късно видях това, но от първи бустер само видя ли Dead Weight и пиквам on the spot. 100% на истински драфт 1st пиквам Dead Weight.
От втори бустър...
Rebuke. Да, бих пикнал Rebuke, Fiend Hunter-a не е окончателен ремувал, а и иска 2 бяло. Не ми се иска принципно да влизам в черно- бяло, но като гледам това е варианта.
От втори бустър...
Rebuke. Да, бих пикнал Rebuke, Fiend Hunter-a не е окончателен ремувал, а и иска 2 бяло. Не ми се иска принципно да влизам в черно- бяло, но като гледам това е варианта.
Rator- Брой мнения : 690
Немаш грижи Бени. Веднага те включваме Ами такива бустери ми излизат от програмката Тъкмо ще е още по-забавно Щото ще са много хард чойс
Пиквам Fiend Hunter и твърдо в черно-бялото. Fiend hunter-а може и да не е окончателен removal, но е много силен темпо ориентиран такъв. Какво имам предвид - за да мога да изиграя Rebuke трябва да си държа винаги 3 mana open, което автоматично ме забавя един ход и си е карта за карта. Fiend hunter-a не умира толкова лесно в meta-та на innistrad - две са карите, които го убиват on the spot - Brimstone Volley и Victim of night. И тъй като е permanent и си седи на полето може да се ползва, я като blocker, я като attacker в подходящите моменти. Вярно иска две бяло, но в добре балансиран двуцветен дек, с един два amulet-а това няма да е проблем. От горе на това бялото и черното имат много добри едно drop-oве, които са common-и така че и кривата на дека няма да е проблем.
Fiend Hunter. Отново няма DFC, Тольо, моля ти се fix it.
Rebuke и/или Delver of Secrets, зависи дали имам нужда от кричъри или ремувал повече.
@Янко. На 2ри пик не е ли очевидно някак си от какво имаш нужда.
Колкото до моя пик -> вече съм се набутал в червеното с Double Red карта и хич не ми се иска да драфтя червено бяло, отгоре на всичкото пък дори и да взема една от 2те силни бели карти, в буустъра остава още една. Взимам си ashmound hound-a, който може и да не е най-силната карта на света, но пък оставам On Color. От другра страна пък така орязвам отново червеното на другия и от първите 2 Pick-a той няма да види нито една хубава червена или зелена карта (така както са буустърите) => надявам се на другото въртене той да ми върне жеста и да ме ояде
Колкото до моя пик -> вече съм се набутал в червеното с Double Red карта и хич не ми се иска да драфтя червено бяло, отгоре на всичкото пък дори и да взема една от 2те силни бели карти, в буустъра остава още една. Взимам си ashmound hound-a, който може и да не е най-силната карта на света, но пък оставам On Color. От другра страна пък така орязвам отново червеното на другия и от първите 2 Pick-a той няма да види нито една хубава червена или зелена карта (така както са буустърите) => надявам се на другото въртене той да ми върне жеста и да ме ояде
Winterchill- Брой мнения : 175
Дууубрееее! Ето до момента ситуацията:
Апостол - Falkenrath Noble,Fiend Hunter
Пецата - Dead Wight, Fiend Hunter
Киро - Into the Maw of Hell, Ashmouth Hound
Янко - Battleground Geist, Rebuke
Генади - Falkenrath Noble, Fiend Hunter
Бени - Dead Weight, Rebuke
Хайде да видим на трети пик какво има
Аз съм тъпо и упорито говедо. Мисля да взема Миднайт Хонтинг. Макар че се колебая между него и Белрингърите!
Вие сте на ход
Апостол - Falkenrath Noble,Fiend Hunter
Пецата - Dead Wight, Fiend Hunter
Киро - Into the Maw of Hell, Ashmouth Hound
Янко - Battleground Geist, Rebuke
Генади - Falkenrath Noble, Fiend Hunter
Бени - Dead Weight, Rebuke
Хайде да видим на трети пик какво има
Аз съм тъпо и упорито говедо. Мисля да взема Миднайт Хонтинг. Макар че се колебая между него и Белрингърите!
Вие сте на ход
Village Bell-Ringer. Много добър комбат трик. Противника се чуди дали е това или Rebuke.
Хахахахахах ето ви дека как се сглобавя самичък
Midnight Haunting пиквам и започваме перфектно с тея карти
Супер се нареждат нещата..
(Киро май ще влезе в синьо, така си мисля аз (Makeshift Mauler Киро?))
PP: ся ще вземе Think Twice напук на тва дето казвам
PP2: квото и да си говорим, на истински драфт взимам SUlfur Falls-а
Midnight Haunting пиквам и започваме перфектно с тея карти
Супер се нареждат нещата..
(Киро май ще влезе в синьо, така си мисля аз (Makeshift Mauler Киро?))
PP: ся ще вземе Think Twice напук на тва дето казвам
PP2: квото и да си говорим, на истински драфт взимам SUlfur Falls-а
Midnight Haunting - за една карта - 2 перманента с evasion на isnstant speed - едва ли е нужно да оправдавам избора си повече Мана кривата също не ме притеснява в този момент (едва трети пик на първи бустър) въпреки, че имам 2 карти за 3 и една за 4 мана. Изпускам Sulfur Falls, ама него по право го пасвам за Бернар - тая карта е правена за него
Чакаме Киро и Янко да пикнат. През това време - Бени плийс кажи кво пикваш в края на краищата ?
@ киро, това което написах беше ако случайно тоя бустър е по-късен и вече съм събрал някакъв борд.
иначе сега взимам Sulfur Falls
шегата настрана, Moon Heron и ако бустъра се ротейтне при мен още веднъж, взимам Delver или Mignight haunting, като цяло и трите карти са за моя дек, но херона е най-добрия от трите според мен.
иначе сега взимам Sulfur Falls
шегата настрана, Moon Heron и ако бустъра се ротейтне при мен още веднъж, взимам Delver или Mignight haunting, като цяло и трите карти са за моя дек, но херона е най-добрия от трите според мен.
" Midnight Haunting пиквам и започваме перфектно с тея карти "
Suflur Falls бих пикнал на истински драфт обаче. Просто вече за втори път ми се случва накрая да изляза на 1во място без никакви реърки щото ги пасвам и накрая чеппеско като наградата е Warstorm Surge. Трети.
Suflur Falls бих пикнал на истински драфт обаче. Просто вече за втори път ми се случва накрая да изляза на 1во място без никакви реърки щото ги пасвам и накрая чеппеско като наградата е Warstorm Surge. Трети.
Rator написа: ...
коментара за Think Twice изглежда все едно си го написал за себе си, не за киро. Затова Апостол (и аз преди да се вгледам) се е чудил какво си пикнал.
Моля ти се Янко, веднъж пиши 5 пъти чети. Прочети ми поста поне още веднъж. Както виждаш "PP: ся ще вземе Think Twice напук на тва дето казвам" - сега ще вземЕ, не е в първо лице, а и ако вниквате в смисъла ще видите, че става въпрос за Киро от предишния пост.
Да не говорим, че аз си го казах чисто и просто - "Midnight Haunting пиквам и започваме перфектно с тея карти"...
И точки не съм писал..
Да не говорим, че аз си го казах чисто и просто - "Midnight Haunting пиквам и започваме перфектно с тея карти"...
И точки не съм писал..
/facepalm
после за кво съм спрял да пиша по форуми...
векса като се върне трябва да поизчисти тоя спам или да направи Драгни модератор
после за кво съм спрял да пиша по форуми...
векса като се върне трябва да поизчисти тоя спам или да направи Драгни модератор
Страница 1 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Guess the game quizzes
» Card Creation Game
» Card Creation Game [архив]
» Откраднах от СФ един Castle ravenloft board game
» Draft ISD-ISD-ISD 11.12
» Card Creation Game
» Card Creation Game [архив]
» Откраднах от СФ един Castle ravenloft board game
» Draft ISD-ISD-ISD 11.12